Matematika Oktatása és KUtatása Szeminárium (MOKUS)

 

A Matematikai Intézet és a Soproni Tudós Társaság évenként megrendezi a Matematika Oktatása és KUtatása Szemináriumot (MOKUS). A rendezvény célja, hogy a régióban, illetve az egyetemen matematikát és határterületeit tanító, vagy kutató kollégák betekintést nyerhessenek egymás oktatásába, az oktatás problémáiba, továbbá tudományos kutatási eredményeibe.

Az előadások anyagaiból készült szinvonalas publikációk a Dimenziók című tudományos folyóiratban jelennek meg, melynek korábbi számai (http://matematika.emk.uni-sopron.hu/dimenziok) letölthetők. Mivel a folyóirat nem konferencia kiadvány, ezért a folyóirathoz a konferenciához nem kapcsolódó színvonalas kéziratot is be lehet nyújtani. A cikkek leadási határideje minden évben október vége. Kérünk mindenkit, hogy a kéziratokat a folyóirat LaTeX formátumában (esetleg a régi MS Word formátumában)! LaTeX esetén az ábrákat pdf (vagy jpg) és eps formátumokban kérjük.

 

 Korábbi szemináriumok:

  1. 2013. évi előadások és absztraktok.
  2. 2014. évi előadások és absztraktok.
  3. 2015. évi programfüzet.
  4. 2016. évi programfüzet.
  5. 2017. évi programfüzet. 
  6. 2018. évi programfüzet. 
  7. 2019. évi programfüzet.
  8. 2020. A konferencia elmaradt.
  9. 2021. évi programfüzet.

 

Várhatóan a következő évi MOKUS időpontja:  október közepe (péntek), helyszíne a Soproni Szakképzési Centrum (Sopron, Virágoskert u. 7).

A szemináriumon 15-20 perces előadásokat tervezünk, az előadók a nemeth.laszlo@uni-sopron.hu e-mail címen jelentkezhetnek  szeptember 30-ig az előadás címével és egy 5-10 soros összefoglaló beküldésével, amelyekből a programfüzetet álltjuk össze. A rendezvényen a részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!